Tillbaka i Orlando...

Nu ar vi tilbaka i Orlando igen. Igar besokte vi Kennedy space center. Det var valdigt intressant men det tog sin tid att aka runt och titta pa allt. Men det var ritigt haftigt att se. Dock trodde vi att det skulle vara mer att se an det var men det var roligt iaf.

Idag har vi legat pa stranden i Cocoa beach. Valdigt skont. Dock blev det den sista solfdagen vilket ar lite trakigt. Imorgon ska vi ga upp tidigt for att besoka Disney World. Det ska bli rikitgt kul.

Dags att sova nu sa att vi orkar med hela dagen imorgon.....=)

Fort Lauderdale...

Nu har vi bytt plats igen fran Fort Lauderdale till en stad som ligger valdigt nara Cape Canaveral (NASA). Vi tankte aka och titta pa rymdfarjorna imorgon for da skulle det bli samre vader.

Innan detta har vi varit tva natter i Fort Lauderdale. Mycket trevlig stad maste jag saga. Typ som Miami men mycket mysigare. Dock gjorde vi en riktig miss och bokade ett hotell pa natet. Pa internet sag det jatte fint ut men nar vi kom dit sa sag det ut som skit. Det va helt vidrigt. Sa vi akte illa kvickt darifran trots att vi betalt i forskott genom hotels.com. Men det far vi fixa nar vi kommer hem. Dom korde verkligan med falsk marknadsflring.  Sa det slutade med att vi hammnade pa samma hotell som vi bott pa natten innan. Valdigt skont!

Idag har vi hunnit med en hel del saker. Pa formiddagen var det lite mulet sa vi tog en battur i Fort Lauderdales kanalar och tittade pa en massa fina hus  och lyxbatar. Den storleken pa batar ser man aldrig i sverige. Iaf inte i den mangden! Efter batturen sa gick vi ner till stranden och pressade lite.=) Har ju inte hunnit med att sola sa mycket som vi hade velat da vadret inte riktigt har varit med oss... Men men.... Sol och varme har vi iaf fatt det lover jag. Till skillnad fran er dar hemma... hahaha!!

Hors snart alla glada.....

Miami south beach

Hej hopp...
Vi har inte haft tid eller tillgang till en dator nu pa ett tag sa det ar darfor jag inte skrivit nagot pa ett tag.
Vi har hunnit med att se en hel massa saker medan ni inte var med...=)
Har bland annat akt Trask bat i Everglades. Dock hade alla aligatorer gatt hem och gomt sig sa vi sag inga under sjalva turen tyvarr. Men det var hur coolt som helst. Det gick undan kan jag saga. Sag en hel del roliga faglar dar iaf. Bland annat pelikaner, som for ovrigt ar grymt stora.... Men nar vi hade akt den dar turen som tog ca en timme sa rekomenderade dom pa bat stallet oss att aka till en plats som lag en bit bort. Och dar fanns det aligatorer i mangder. Dom bara lag dar och vantade pa oss. Hur manga som helst. Laskigt men anda valdigt haftigt. Nar vi kom hem till Tom och Elysee igen sa lag det en aligator pa baksidan av deras hus oxa. Sa nu har vi sett aligatorer sa det raker och blir over.

Igar pa morgonen akte vi forst pa en liten tur till Morco Island med Elysee. Hon ville visa de fina stranderna i Naples. Nar vi kom tillbaka till deras hus packade vi ihop alla vara saker och drog vidare mot Miami Beach. Yiha!!

Efter en nagot jobbig resa pa valdigt raka vagar kom vi fram till Miami. Vagarna in i Miami var helt galna. Motorvag med typ 6 filer. Helt tokigt. Men vi lyckades iaf ta oss ut till Miami beach och hittade vart hotell. Vi bodde pa ett hotell precis vid stranden pa Ocean Drive. Hur coolt som helst. Dock kande vi oss lite missplaserade i South beach. Alla manniskor ar valdigt hippa och coola.  Vilket vi onskar att vi var. Men det var riktigt haftigt iaf.

Idag lag vi pa stranden i Miami hela dagen. Valdigt skont. Jag lyckades dock branna mig liiite men det gar over.  Efter stranden akte vi vidare mot Fort Lauderdale dar vi ar nu. Den har staden passar oss mycket battre an hippa Miami beach. Imorgon blir det antingen stranden eller Floridas storsta outlet som galler. =)


Lite regn..

Nu ar vi i Naples hos Johans foraldrars kompisar. Valdigt trevliga manniskor som bor i ett lyxhus vid en golfbana. For att komma in i omradet som dom bor i maste man aka forbi en grindvakt som slapper in en. Haftigt varre! det forsta vi sag nar vi gick ut pa deras veranda igar var en aligator, livslevande, pa andra sidan vattnet. Hur coolt ar inte det.  Vi var ute och at pa en jatte fin restaurang igar kvall tillsammans med Tom, Elysee och tva av deras vanner. Valdit trevligt.

Idag ska vi aka pa en battur i Everglades och forhoppningsvis se lite fler aligatorer. =) Ikvall ska vi grilla.

Den fina stranden vi var pa igar var foresten jatte fin. Dock var vadret inte med oss. Det kom till och med nargra droppar regn. Men det var iaf varmt och skont trots att inte solen var framme.  Sa istallet for att pressa pa stranden sa letade vi snackor. Hittade massa fina!

Nee nu ar det dags att ge sig av till svampmarken. Hall tummarna att vi ser nagra alligatorer iaf. =)

Fina strander...

Igar akte vi till Floridas nast finaste strand. Sanden var som mjol. Hur skont som helst. Dock var vattnet inte speciellt varmt men Johan vagade doppa sig iaf. Jag tyckte det var lite kallt. Vi fick se vilda delfiner som hoppade och lekte precis utanfor stranden. Sa haftigt.

Idag ska vi aka till en annan fin strand som ocksa ar med bland de batsa i Usa. Sedan ska vi antagligen aka och halsa pa nagra vanner till Johans foraldrar som bor i Naples. Det ska bli jatte trevligt. Nee nu matse jag sluta. Det ar fler pa det har hotellet som vill lana datrorn tydligen. =)
 
Hors snart.


Good bless America....

Hej alla glada!
Nu har vi kommit fram. Eller det gjorde vi igar men det ar val forst nu som vi kanner oss levande igen. Vi var sa trotta igar nar vi kom fram.
Efter en lang resa till med mallan landning i NW (dar jag fastnade i en tullkontroll och fick packa upp hela min resvaska) sa flog vi vidare till Orlando dar vi hamtade ut var nya van, en Pontiac G6. =) Sen skulle forsoka ta oss till d hotell som vi hade bokat hemifran. Det var inte det lattaste da vi bada var trotta och morkret smog sig pa. Men det loste sig efter ett antal felakningar.
Idag akte vi vidare till St:Petersburg och Tampa. Det ar varmt och skont har sa ni kan fortsatta att vara avis dar hemma. hahaha!!
Imorgon ska vi ligga pa stranden hade vi tankt. Underbart!
For ovrigt ar allt annat toppen, amerikanare ar sa trevliga att man kanner sig lite dum ibland.
Nee nu ar det dags att krypa i sang. Hors nar vi hittar en datror igen.


Let´s go to Florida...

Så då har jag packat färdigt... De tog sin lilla tid men nu är nästan allt klart. Bra toalett sakerna som skapackas ned imorgon innan vi åker. Taxin kommer och hämtar oss kl 05.00. Zzzzzz Då ligger alla ni förhoppningsvis fortfarande och sover sött. Planet ska lyfta kl 08.00. Så vi hörs när vi får tag på första bästa dator i Usa.

Hadet bäst alla här hemma så hörs vi snart!

Natti natt!

Avbrott från packningen...

Har precis kommit hem från en vända på stan med Åsa. Vi åt en super god lunch med fika efteråt, såklart! Köpte lite småsaker på stan oxå som behövdes innan resan så nu är allt klart. Tidningar är köpta men väskan är inte packad ännu... Suck! det är ruskigt tråkigt att packa. Önskar nån kunde göra det åt mig. Nee nu får jag sätta lite fart tror jag...Planet går ju om bara 15 timmar!! =)


                                                 

Goda sallader och en massa godsaker efter maten!

Mycket att göra....

Tack snälla Åsa för att du fixat min blogg! Guldstjärna i kanten till dig! Kul att du passade på att blogga lite hos mig också. Dags att byta lösenord! Haha!

Idag har jag massor att göra. Först ska jag åka till Johans jobb och kopiera alla viktiga dokument. Bra att ha om nått kommer bort. Sen ska jag luncha med superbloggaren Åsa. Väldigt trevligt. Hon ska tydligen ge mig en inköpslista till Usa.=) Sen är det bara hem och packa... Har börjat lite men det är svårt att ta med sig lagom och inte för mycket. Det är framförallt skorna som ställer till det. Hur många ska ja ta med?! Om Johan får bestämma så får ja max ta med två par eftersom man iaf bara kan ha på sig ett par i taget. Men vad vet killar om skor?!  Nee nu är det dags att sätta fart... Hörs senare idag.....



Har bara börjat packa..... Hur ska allt få plats?!

Klart man måste lämna ett spår

Hej alla läsare på Sofias blogg.

Eftersom Fröken Thollander nu varit så blåögd och gett mig både inloggningsnamn och lösenord så måste jag ju bara passa på att blogga lite på hennes blogg. Muhahaha. Bus är väl det bästa som finns?

Jag har styrt upp saker och ting här inne, vi får se om Fröken T nöjer sig med detta eller om det bara blir ännu mera slit för min del.

För Fröken Ts del så sliter hon ju inte ihjäl sig direkt. Ni vet väl om att hon flyr landet på fredag? Till Florida, den jäkeln. Unnar vi henne det? Nej. Är vi avundsjuka? Jarå. Tycker vi att vi är tillräckligt små för att få plats i hennes resväska? Givetvis.

Nej, nu har jag busbloggat färdigt för denna gång. Men när jag nu har fri access till hennes blogg så kanske detta blir ett återkommande fenomen. Oh well, besök min blogg om du nu orkat läsa så här långt. Den hittar du här.

Farewell.


Hmmm..

Sitter i skolan och skriver det sista (förhoppningsvis) på inlämningsuppgiften som ska vara inne på fredag. Eftersom jag åker på fredag (jippi) så måste jag lämna in den senast imorgon. Jag och Josephine satsar dock på at lämna in dom idag. Tror att det ska funka. Dock började Josephines internet precis att fungera så vi får se om hon kan slita sig därifrån. =)
Ikväll är det tvättning och packning som gäller. Har inte ens börjat packa. Har iaf skrivit en lista så att jag vet vad jag ska ha med mig. Frågan är bara hur jag ska kunna välja vad jag ska ha med mig utan att packa ner hela garderoben. Har någon nått bra tips på hur jag ska tänka när jag packar? Jag tar alltid med mig mycket ut-i-fall-att-kläder och dom avnvänd väldigt sällan. Men jag kan ju inte veta nu vad jag känner för att ha på mig om en vecka eller hur!? Hmmm..
What to do, what to do.....


Äntligen!

Gud så skönt det kändes imorse när jag tittade på termometern och såg att det var 8,5 grader varmt ute. Hurra! Hoppas att våren tänker komma för att stanna nu. Jag är trött på snö och dunjackor. Hoppas iaf att det är riktig vår när jag kommer hem från Florida.

Har varit i skolan en sväng idag och haft ett totalt oinspirerande seminaruim. Som tur är var det de sista på den här kursen. Bara en inlämnings uppgift kvar att skriva. Yes! Efter det är det en kurs kvar sen är jag färdig lärare. Om man nu någonsin blir färdig som lärare, man lär ju hela livet. =) Men jag är klar med skolan iaf.


Ge mig vårsol och värme!
.

Helgen som sprang bort..

Jaha, då va det söndagkväll igen då... Suck! Har haft fullt upp hela helgen och de har väl bidragit till att den gått så otroligt fort.
Vi spelade sista matchen för denna säsong igår mot FBI Tullinge. Behöver dock inte redogöra resultatet då det var orättvisa siffror. (Som vanligt) Nee men  vi kämpade väl men förlorade stort. En bra insats men den räckte tyvärr inte hela vägen. Men men... Nu laddar vi för Mariella cup i maj istället. Yiiha!

Igår kväll kunde väl ingen undgå att det var melodifestivalen eller?! Så vi samlade ihop lite kompisar här hemma, gjorde hemmagjord pizza, åt alldeles för mycket godis och chips och var oense om vem som var bäst respektive sämst. Alla utom jag ville att Carolina af Ugglas skulle vinna. (under vilken stubbe har dom hittat henne föresten) Jag höll på dom som ingen annan höll på bara för att gå emot strömmen. Men vi kom iaf överens om att det antagligen var den bästa låten som vann. Den kommer att gå hem i Moskva tror jag! Dock kommer det ju inte bli nån låt som man kan sjunga karaoke till i framtiden. Liiite för svår tonartshöjning va!?

Idag har jag jobbat. Inte så kul då det var väldigt lite folk. Det är alltid roligare när det är mycket att göra. Men man får ju iaf lika mycket betalt så det går ju ändå. =)

Denna vecka har jag mycket att stå i. Måste skriva klart uppsatsen på detta moment och sedan rätta till lite grejer i den uppsats som hörde till förra momentet då jag lyckades få betyget Fx (komplettering). Sen är det packning som gäller för på fredag kl. 08.00 går planet till USA och Florida. Jippi! Längtar, längtar, längtar! Säg till om ni är avis... hihihihi!



Effektivitet är mitt andra namn... ibland..

Idag har jag varit sjukt duktig med pluggandet. Brukar annars ta otroligt lång tid för mig att komma igång men idag gick det som blixten... Satt i skolan tillsammans med Josephine och skrev på en uppgift som ska vara inne nästa vecka. Vi var rikigt effektiva och hann väl halvägs idag iaf. Tror att det är bra att ha någon att utbyta tankar med. Vi ska sitta i skolan imorgon också så att vi har så lite som möjligt kvar att göra nästa vecka.. Då kommer jag iaf ha fullt upp med att ha resfeber så... hehe!! Kommer vara ruskigt nervös.. Idag är det bara 8 dagar kvar till Florida... Jippi!!

Sol och värme here I come!!!



Snart ligger jag på stranden med en drink i handen!

Skit väder...

Varför ska det alltid komma mera snö när det precis har börjat torka upp på marken och man ser fram emot våren?! Suck.. Ville ju helst inte gå ut idag när man såg att det typ var snöstorm ute när man vaknade. Usch och fy. Men jobbigt nog var jag tvungen att gå de fyra långa minuterna ner till jobbet i detta skit väder. Såg ut som en dränkt katt när jag klev in på jobbet. Nää nu är jag trött på det här... Ge mig vårvärme och sol. Tur att det bara är 10 dagar kvar till Florida nu iaf. Kollade precis in vädret där och det var run 30 grader varmt nu och de låter helt ok för mig eller vad säger ni?!

Måste bara få gnälla lite på kunderna som kommer in på jobbet.  Nr1) Har man någonsin fått lämna tillbaka underkläder eller badkläder om de inte är plomberade?! Svaret är Nej, men ändå så ska vissa iaf försöka. Läs texten på kvittot. Bad kläder och underkläder bytes ej! Punkt slut! Men då är det mitt fel att jag som står i butiken inte informerat kunden om detta. Suck! Använd hjärnan säger jag. Nr 2) Kl 19.00 stänger vi. Dörren är låst så att man kan gå ut men inte komma in.  kl. 19.05 ställer sig kunderna och väntar utanför tills någon går ut och försöker då lite smidigt att tränga sig in när någon går ut.  Man säger vänligt men bestämt till kunden att vi har faktiskt stängt. Då kommer de fina svaret "men det går jätte fort, ska bara kolla en lite grej". Suck! Inget går jätte fort i en butik och vi vill gå hem. Fatta att vi stänger 19.00  och inte 10 över. Respekt säger jag bara!

Varför går helgerna så fort?!

Då va det söndag kväll igen då... Känns som att veckorna endast består av söndakvällar och måndagar. Inge vidare. Jag har iaf haft en bra helg trots att den har gått väldigt fort. Matchen igår gick åt skogen... Vi förlorade med 3-10. Snyft! Men det var ganska väntat då laget vi mötte ligger tre i serien och vi ligger ett antal poäng efter. Men vi kämpade tappert trots allt. Nästa lördag har vi sista matchen för denna säsong. Tråkigt men sant.

Vi var föresten på bio igår och såg "Män som hatar kvinnor". Grymt bra film måste jag säga. Hela sveriges skådespelar elit va nog med i filemen. Riktigt bra. Tror aldrig att 2,5 timme har gått så fort. Kan verkligen rekomendera alla att som inte sett filmen ännu att se den. Och de spelar ingen roll att man inte läst boken. Den är helt suverän iaf.

Imorgon är det skola som vanligt igen. Måste börja skriva på uppgiften som ska vara inne om två veckor. För den dagen den ska vara inne sitter jag och Johan på planet till Florida.Yiiha!! Alltså bara 12 dagar kvar tills det bär av.. Resfebern kommer nog snart att börja visa sig....




Sista hemma matchen idag...

Idag kl 15.15 är det dags att spela denna säsongs sista hemma match. Sen är det bara en match kvar av säsongen. Tråkigt men sant. Våra säsonger blir bara kortare och kortare. Dom lägger matcherna varje heg istället för att köra varannan och få en lite längre säsong. Konstig planering tycker iaf jag. Tur att vi ska åka och spela cup i Mariehamn i maj så att säsongen blir liiite längre iaf. 

Nä nu är det dags att äta lite frukost eller va de nu kallas när klockan nästan är elva. =)

Håll tummarna för en vinst idag! 


Torsdag = Pannkaksdag!

Idag är det torsdag. När jag var liten betyde det pannkaksdag. Så eftersom jag ska äta middag hos min mamma och pappa idag för att jag har träning senare ikväll så vill ju jag ha pannkaka. Såklart! För det är något som jag tycker tar sååå lång tid att göra så jag orkar aldrig eller iaf väldigt sällan.

Men det jag funderar på är varför det just blev paknnkaksdag på en torsdag och inte en tisdag?!  Vet att det är många med mig som har torsdagar som pannkaksdag. Men varför just torsdag? Kan någon ge mig ett svar...

Undrar dock om pannkakor är bra att äta innan träning... Hmm.. Tror inte de va... Men vem bryr sig. Det är iaf gott!


Redo för Florida..

Idag har jag hämtat ut mitt internationella körkort. Behöver ett sådant för att få köra bil i USA. Eller rättare sagt är det bra att ha för att inte poliserna ska bli kinkiga. Vi ska ju hyra bil när vi är i Florida så då måste man vara redo. =) 
Har nästan fixat det mesta inför resan så nu är det bara att åka. Längtar till den 20 mars. =)

Annars har det inte hänt så mycket. Har som sagt praktik och det går ju bra. Sista dagen imorgon då jag ska jobba på Stadium på fredag. Hoppas att jag kan hålla mig frisk nu när jag träffat alla dessa barn. Dom bär ju på både den ena och den andra lilla bacilen och jag har en förmåga att dra till mig alla och bli sjuk efter varje praktik period. Får hålla tummarna att jag förblir frisk!


 


En helt vanlig dag...

Denna vecka har jag praktik..... igen! Känns som vi har praktik jämt.  Längtar tills jag är färdig pluggad och får börja ta egna beslut om hur och när saker ska ske. Det är otroligt jobbigt att hela tiden ha någon som vakar över en och kollar så att man gör som dom vill. Jag vill göra på mitt sätt! Längtar till i höst när jag äntligen (om det finns några jobb) får börja jobba. Hurra!

En sak är iåfs bra när man har praktik. Man slutar väääldigt tidigt. Slutade redan kl 13 idag och hur många har den lyxen. Förvaltade dock inte min lediga eftermiddag utan segade ihop med en bok istället.

Måste bara säga att jag längtar till våren nu. Jag är såå trött på den här kylan. Idag var de otroligt kallt ute fast de inte ens var minus grader ute. Brrr!!!  Så nu vill jag ha vår!!


Tack Åsa!

Har lyckats få till en snygg bakgrund med hjälp av super bloggaren Åsa. =)
Vet inte hur jag ska lyckas med de här.
Får hoppas att super bloggaren Åsa har tid att hjälpa till fler gånger.



Vinterutbildning Januari 2007

Nya skor....

Kolla in skorna jag köpt...
Kommer bli en favorit i vår
Nike Blazer Mid W.
Nike Blazer Mid W från Stadium

RSS 2.0