Fredag i solen...

Vilket underbart väder det har varit idag. Strålande sol och varmt och skönt. Kan det bli bättre?! Klart att det kan men jag är nöjd för det jag får. På dan idag så var jag och Johan och fikade på Stora Skuggan. Dom har ett jätte mysigt café där som har väldigt goa saker att mumsa på. Så det blev en fika i solen. Det känns så konstigt när man är där  för det känns som man kommit ut på landet fastän man nästan är inne i stan. På så sätt är Stockholm en väldigt trevlig stad tycker jag.
Nu på kvällen hade jag, Johan och Henri picknik i parken. Så skönt att sitta där i solen och äta och dricka gott... Så borde livet vara varje dag tycker jag....


Paket... Hurra!!

Igår fick jag en avi från posten ,eller vad det nu heter idag, att mitt paket hade kommit. Först blev jag lite fundersam och undrade vad det kunde vara.  Men sen insåg jag att det var mina grejer som jag beställt från H&M för typ en månad sen som äntligen hade dykt upp... Hurra!! Även fast jag visste vad det var i så var jag nästa tvungen att springa hem och slita upp paketet. =)
Jag hade beställt två bikiniöverdelar, underdel och ett par sandaler.Allt pasade perfekt.... För ovanlighetens skull..


Glass = Farligt eller?!

Läste precis en artikel på nätet om att glass är farligt att äta.  Glass är en riktg sjukbomb står det. Hmm... vill dom skrämma oss att sluta äta glass nu eller? Tydligen så är kombinationen av fett och socker mycket farlig enligt forskarna. När kroppen tar åt sig sockret och bryter ner det så lagras istället fettet. Jajaja... Jag älskar glass och kan inte tänka mig ett liv utan glass. Hur kan man skriva att glass är farligt?! Rökning och alkohol är farligt men inte glass. Man måste ju få leva och äta det man vill här i världen. Jag blir så trött på alla jobbiga forskare som vill tjäna lite pengar så dom hittar på nått som dom vet att folk kommer gå på. Alldeles nyss var ju frukt farligt. Suck!!


Jag älskar glass i stora lass!!

Ny blender...

Nu har jag äntligen köpt en ny blender eftersom min förra brann upp. Inte så kul. Nu kan jag äntligen göra smoothisar igen... Som jag har längtat. Det första jag gjorde när jag kom hem vara att göra en mycket god smoothie med vaniljyoghurt, jordgubbar, björnbär och hallon. Mmmm så gott!!  Skulle nog kunna leva på bara smoothisar....


Tentan avklarad... puhh!!

Ja, då har jag förhoppningsvis skrivit min sista tenta. Yeay!!! Kändes faktiskt riktigt bra. Annars brukar det alltid vara något som man tycker är svårt och fastnar vid men de här gick som på räls. Dock satt jag och skrev från kl 9.00 till 13.30. Skrivkramp ja!  Nu har jag bara kvar en utemattedag med en massa barn på Vasamuseet och en fältstudierapport som ska skrivas. Sen är det slut på skolan.... För alltid!



Skål för avklarad tenta!

Tentaångest

Imorgon kl 09.00 ska jag skriva vad som förhoppningsvis blir min sista tenta..... foreve!!! Lite läskigt när man tänker så... Men jag hoppas att det ska gå bra och att jag slipper skriva omtenta i augusti. Man får ju ha med sig anteckningar så det borde ju inte vara några problems... Kan man tycka iaf...
Åsa och jag har varit duktiga och pluggat hela dan..
Wish me luck!!!


Norrköping

Eftersom det var lång helg nu och vi skulle på bröllop i Linköping i helgen så passade vi på att ta en tur till landet i Norrköping. Det är så skönt att vara där ute och bara göra ingenting. Nu gjorde vi i och för sig en väldans massa saker när vi var där. Vi satta tex upp ett nytt staket runt altanen som hör till vårt lilla hus. Det blev väldigt bra måste jag säga. Tyvärr gick ju helgen väldigt väldigt fort men så är det väl när man har roligt. =)


Vårt lilla hus med nytt staket


Av kärlek ska bröllop hållas..

I helgen har vi varit på vårt första kompis bröllop. Våra underbra vänner Lisa och Stefan gifte sig på gamla slottet Bjärka-Säby som ligger utenför Linköping. Det var så vakert och mycket trevligt. Dom gifte sig utomhus precis vid en sjö. Solen lyste och alla var glada. =) Festen var storslagen med massa god mat och dricka. Det var så många fina tal så alla satt där och snörvlade. Man önskar att någon kommer att hålla lika fina tal på ens eget bröllop någon gång i framtiden. Festen var iaf väldigt lyckad och vi gick inte och la oss förens tidig morgon. Alla gästerna sov kvar så vi möttes igen till frukost, men då var alla inte lika pigga och glada längre. =) Det var iaf en mycket trevlig fest och jag önskar Lisa och Stefan alla lycka i framtiden.


Min helg...

Den här helgen har det verkligen varit fullt upp.
I lördags var vi först på dop i Österhaninge kyrka. Lilla Alfred döptes och han var så duktig. Han sa inte ett ljud under hela cermonin. Väldigt duktigtt av honom. Dock tyckte prästen, som måste ha varit minst 70 år, att han var alldeles för tung. Hon orkade inte ens hålla i honom när hon skulle ta vatten på hans huvud. =) Men allt gick bra och efter cermonin åkt vi hem till Elinas pappa för mat och fika. Väldigt trevligt. Men tyvärr var vi tvugna att åka tidigare därifrån för att jag skulle hinna till min lagavslutning på kvällen.

Så det vara bara att åka hem, byta om och dra iväg till Gröna Lund där jag möte upp några i laget. Vi hade 5-kamp ( som självklart vanns av mitt lag) och hade en mycket trevlig kväll. Kvällen avslutades med middag på Hard Rock Café.

Igår så tog jag och Johan en promenad på Söder. Har missat hur trevligt och gulligt det är på söder. Alla gammla hus som ser ut att vara tagna ur en film. Väldigt fint. Vi hittade iaf ett mysigt ställe där vi köpte glass och tittade på utsikten över Stockholm. Stockholm är så vakert så här på våren. Härligt.....


Sofia

Idag är det min namnsdag. Grattis till mig och självklart alla andra som bär detta underbara namn.

Lite onödig fakta om mitt fina namn.
Namnet Sofia kommer från ordet sopheia och betyder vishet eller den kloka.
I Sverige finns det  personer som bär namnet Sofia 87513.  Inte illa eller hur?!
2001 blev Sofia framröstat som Sveriges vakraste flicknamn.


Ny klippt...

Idag har jag varit hos frisören. Så skönt att klippa sig. Man känner sig som en ny människa även fast det är nästan samma frisyr som jag hade innan. Men ändå... Är iaf mycket nöjd. Vad tycker ni?!

Har även hunnit med att träffa Elina och lilla gullungen Alfred idag. Åkte till Tungelsta i förmiddags och åt lunch och fikade hemma hos Elina. Mycket trevligt. Vi ses alldeles för sällan tycker jag. Får se till att det blir oftare framöver.

Gymmet har jag hunnit med nu på kvällen också. Känns så skönt att äntligen ha köpt ett nytt gymkort. Ska se till att utnyttja det ordentligt nu.

Gör ett försök med att fixa till bilderna men d går inge bra... Hmm

Pluggning på hög nivå.. Eller?!

Just nu sitter jag och Åsa här  hemma med varsin dator och förösker få ihop våra flältstudierapporter. Det går så där måste jag säga. Vi är inte rikigt på topp idag vad gäller motivationen. Men lite har vi fått ihop iaf. Känns som på de gamla goda tiderna när vi satt här i halvårs tid och skrev c-uppsats.  Lunch, fika och lite skriva...
Får se om vi lyckas bli klara med det här idag eller ej. Jag röstar på inte.

Vi fick föresten tillbaka betyg på vårt litteratur seminarium som vi höll i för en vecka sedan. Ett B blev det för det.Mycket bra då jag knappt öppnat böckerna som skulle diskuteras. Men man har lärt sig ett och annat knepp efter 4 år på Lärarhögskolan/ Stockholms universitet.  Nu är det bara två grejer kvar att fixa sen är det slut på allt plugg... För alltid!!!


En koncentrerad Åsa skriver uppsats eller bloggar hon kanske?! Ingen vet..


Jag ser lite mer seriös ut iaf...;)

Äntligen..

Nu kan jag och Åsa äntligen sätt punkt för vår C-uppsats. Den har äntligen blivit publicerad efter många om och men.
Vi var klara med uppstasen redan i januari men sen har det varit många turer fram och tillbaka. Men nu finns den alltså tillgänglig för alla  på den här länken.
Kan det bli bättre?!





Bilden är som vanligt stulen från Åsa. =)

Bra start på veckan.

Idag har jag fått väldigt mycket gjort, trots att jag segade riktigt mycket i morse. Men sen ringde Åsa och frågade om ja vill hänga med och fika och då blev det fart på mig kan jag säga. Dock tyckte Åsa att jag var segast i världen men de är ju bara för att hon är super snabb när det gäller det mesta. =)
När vi hade fikat så åkte jag och handlade vid Fridhemsplan. Sen vara det bara att åka hem och sätta igång med allt det jag skulle ha gjort imorse. På lördag ska vi ha avslutning med innebandy laget och jag har tagit på mig att boka och fixa det vi ska göra. Så det blev 5-kamp på grönan med efterföljande middag på Hard Rock café. Så det har jag ring och bokat. Sen har jag bokat klipptid till på torsdag och även pratat med jobbet. Mycket effektivt av mig tycker jag. Nu är det bara pluggandet som är kvar. Får se om jag orkar ta tag i det nu. Antagligen inte om jag känner mig själv rätt....=)

Grattis till världens bästa mamma!

Idag fyller min söta lilla mamma år.  Grattis mamma! Vi ska åka dit senare i eftermiddag och äta middag och fira henne lite. Roligare än så blir det nog inte idag. De är ju lite halv tråkigt väder ute så man har ingen direkt lust att gå ut.


Grattis mamma Anna-Stina!

Skön lördag

Igår hade vi en riktigt trevlig dag. Dagen började dock väldigt långsamt. Vi var väldigt hurtiga och bakade scones till frukost. Mmm så gott! Det borde man göra oftare, om man hade tid. Efter att vi bakat och ätit upp  så blev vi väldigt sega. Vi satt i flera timmar och titade på tv. Vi skulle ha träffat Åsa och Mattias på grönan men vi var så sega att vi inte hann det. Vi mötte istället upp Christian och Marina  ute på stan  lite senare och tog en promenad. Promenad men en massa stopp på olika ställen. Bland annat på Josefina ute på Djurgården. Mycket trevligt ställe måste jag säga. Dock väldigt väldigt dyrt så man kan inte handla hur mycket som helst. Men det var en väldigt trevlig miljö iaf.


Marina och Christian


Jag och Älskling

Äntligen fredag

Idag har jag varit riktigt effektiv måste jag säga. Jag har hunnit med allt jag hade tänkt och lite till. Gick till och med upp tidigt imorse( för att vara ledig och vara mig dvs) =). Brukar ha en förmåga att sova till typ tio när jag är ledig men imorse gick jag upp redan kl 8. Duktigt av mig tycker jag.
Började med att städa imorse. Mycket bra. Sen mötte jag Johan på stan för lunch. Fixade därefter en massa grejer på stan och sen var det hem till tvättstugan. Att tvätta måste vara bland det tråkigaste som finns. Men man måste ju tyvärr.
Efter det mötte vi Henri och gick och handlade. Nu sitter vi här efter en god middag och tittar på "Mr and Mrs Smith" på tv. Riktigt bra film måste jag säga.


Kaffe i solen!


Riktigt nice!

Färdig jobbad för den här veckan..

Fy va trött jag är. Mina ben känns som om jag skulle ha sprungit flera mil och ändå har jag bara jobbat. Men det är nog flera kilometer som man går på en dag på jobbet. Känns som man aldrig sitter still förutom när man har rast förstås. Men nu ska jag inte jobba mer denna vecka iaf. Morgondagen blir dock ingen lugn dag då jag har tusen saker som ska fixas. Vet inte hur jag ska hinna allt. Det blir iaf ingen sovmorgon det är en sak som är säker.

Svart i rutan...

Här har man gått och längtat hela dagen på att få se ett nytt avsnitt av Desperate Housewives så här på kvällskvisten... Och vad händer...

Det blir strömavbrott och svart i rutan för alla Comhems kunder.... Och jag är en av deras kunder! Mindre roligt tycker jag....

"Ett åsknedslag slog på tisdagskvällen ut ComHems tevesändningarna, ip-telefoni samt bredbandsuppkopplingar i hela landet." (DN)

Detta hände dock för två timmar sen nu så man tycker ju att dom borde ha fixat felet nu..... men inte då....
Så jag får försöka fördriva tiden på annat sätt.... Inte alls det jag ville.... Jag ville ju se Desperate.... Snyft!


För länge länge sedan...

Träffade min söta vän Jessica idag och åt en jätte god lunch på ett ställe som jag inte kommer ihåg namnet på. Typiskt mig. Vi började prata om hur länge sen det var vi tog studenten och kom fram till att det i år är 7 år sedan vi upplevde vår lyckliga stund. 7 år!!!!  Det är ju en hel evighet sen... Gud va gammla vi börjar bli....=)
Jag var i alla fall tvungen att leta fram några gammla kort från studenten men kom underfund med att jag inte ägde en digitalkamera på den tiden och att alla kort är i pappersform. Så jag tog helt enkelt kort på korten för att kunna dela med mig till er...=) Mycket smart!!



Jag och Jessica på vår studentdag 2002.



Skål!

Men nu får det väl vara nog..

Höll nästan på att trilla av stolen när jag läste en artikel på nätet alldeles nyss. Nu påstår någon forskare att frukt helt plötsligt skulle vara onyttigt och att frukt skapar fetma. Men hallå... Tog han fel piller på morgonen innan han kläckte denna puckade idée.. Man kan ju börja fundera på hur dom tänker. Frukt kan väl inte vara onyttigt?! Vad ska man då äta när man ska vara duktig?! Snart komer dom väl på att vatten också är onyttigt. Vi kommer få leva enbart på luft i framtiden. Suck!! Jag blir så trött på allt tjat om vad som är nyttigt och onyttigt. Låt folk ät vad dom vill. Man måste ju kunna tänka efter själv innan man stoppar i sig tolv bullar och en halv tårta.



Det här är bara för mycket....

                       

Helgen som gått..

Då var det söndag igen då efter en lång och härlig helg.

Helgen började med Valborg och middag och festligheter hemma hoss Christian och Marina. Vi åt en massa god mat och hade det väldigt trevligt. Dock såg vi ingen brasa. Men vad gör det när man har trevligt hemma.

Fredagen ägnades först åt lite golf på Fors golfbana. Det gick över förväntan trots att varken jag eller Johan hållt i en golfklubba på över ett och ett halvt år. Så nu är jag riktigt sugen på att spela lite. Får se när det blir. Sen åkte vi ut till mamma och pappa på Gålö och grillade och hade det bra i solen.

Igår tog vi en tur till nordligare breddgrader och det vill säga Märsta och Sigtuna. Där hämtade vi upp vår privata guide Åsa som skulle visa oss fina Sigtuna. Vi fick oss en fin tur med ett bra första stopp vid Våfflan där vi åt en massa glass. Sen bar det vidare via strandpromenaden, Stora gatan och S:t Pers ruin. Mycket trevlig dag måste jag säga. =) Åsa är en utmärkt guide.

Idag har vi pysslat en massa hemma. Vi har även varit och provkört en riktigt nice bil som vi ska köpa någon gång i framtiden. Tyvärr är det inte en Porsche men nästintill. =)

Imorgon är det skola igen. =\ Dessvärre ska vi ha litteraturseminarium imorgon och jag har knappt öppnat böckerna. Men det ska nog gå bra iaf. Det gör det alltid.



En hink med glass till oss. Mmmm så gott...

.
Glass, sol och hav....


Tjusigt uppställda....

RSS 2.0